CEL SZKOLENIA
Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i zapoznaje z metodyką pracy audytora oraz przeprowadzania audytów wewnętrznych.
Prowadzone jest przez doświadczonego szkoleniowca posiadającego wieloletnią praktykę zarówno we wdrażaniu Systemów HACCP oraz Systemów Zarządzania jak i przeprowadzaniu audytów wewnętrznych i zewnętrznych.
DLA KOGO
Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą zdobyć umiejętności audytorskie lub chcą się doskonalić w zakresie audytowania systemu HACCP.
ZAKRES SZKOLENIA
Szkolenie trwa 1 dzień i obejmuje:
• Podstawowe pojęcia dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności
• Pojęcie systemu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
• Zagrożenia bezpieczeństwa żywności
• Wymagania GHP i GMP i ich omówienie w praktycznej realizacji jako podstaw do wdrożenia zasad systemu HACCP
• Wymagania zasad systemu HACCP wg Codex Alimentarius i ich omówienie w praktycznej realizacji
• Zasady audytowania systemu HACCP
• Podstawowe pojęcia związane z audytowaniem
• Rodzaje audytów
• Wymagania dotyczące audytora
• Zasady postępowania audytora:
o obowiązki
o zasady
o etyka
o zachowanie
• Metody audytowania
• Etapy audytowania
• Planowanie i przygotowanie audytu
• Zarządzanie audytem
• Metodyka prowadzenia rozmów audytowych – aktywne słuchanie
• Błędy popełniane podczas audytu
• Niezgodności
• Raportowanie audytów
CERTYFIKAT
Uczestnicy otrzymają certyfikat ukończenia szkolenia: AUDITOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU HACCP.
- Szkolenie trwa 1 dzień, godz. 9.00-16.00
- Cena szkolenia:
- 800 zł brutto za jedną osobę
- Jeżeli przedsiębiorstwo zgłosi więcej niż jedną osobę na szkolenie, proponujemy rabat !!!
- Cena obejmuje: materiały szkoleniowe, imienny certyfikat ukończenia szkolenia, przerwy kawowe, obiad
- Cena nie obejmuje zakwaterowania
- Kontakt:
- tel. 504 253 600
- e-mail: lidia.jablonska@delta-iso.pl