Kompleksowe wdrożenie systemu HACCP dopasowane do Twojej firmy
Nasza metodyka wdrażania systemu HACCP to wynik naszych wieloletnich doświadczeń. Świadczymy usługi od 12 lat i przez ten czas pracowaliśmy dla Klientów z różnych branż. Efektem lat praktyki jest unikalna metodyka, która gwarantuje firmom takim jak Twoja spełnienie wymagań Sanepidu. Pozwala także na przeprowadzenie procesu wdrożenia w sposób szybki, łatwy i skuteczny, przy minimalnym zaangażowaniu z twojej strony oraz bez zbędnego obciążania Twoich pracowników dodatkowymi obowiązkami.
Twoje zaangażowanie zmniejszone do minimum – dokumentacja jest po naszej stronie.
Proces tworzenia dokumentacji systemu bezpieczeństwa żywności został tak opracowany, aby zminimalizować zaangażowanie z Twojej strony. Wszystkie prace związane z przygotowaniem dokumentacji potrzebnej do wdrożenia HACCP będą po stronie firmy DELTA. Nasza firma zrealizują najbardziej czasochłonne zadania – opiszą procedury i przygotują niezbędne dokumenty, itp.
HACCP w Polsce jest wymogiem prawnym dla firm branży spożywczej
Na skutek wstąpienia Polski do Unii Europejskiej prawo musiało zostać przystosowane do obowiązujących w niej standardów.
Ogólne zasady GMP/GHP w produkcji żywności obowiązujące w Unii Europejskiej zawarte są w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych . Wszystkie kraje członkowskie są zobowiązane wprowadzić ją do swojego prawodawstwa. Dyrektywa ta nakłada obowiązek wprowadzenia systemu HACCP we wszystkich firmach zajmujących się produkcją, dystrybucją, magazynowaniem i dostarczaniem konsumentom żywności (wyłączając podstawową produkcje rolniczą).
Zapraszamy do współpracy w zakresie wdrażania Systemu HACCP
Zainteresowanych przygotowaniem oferty zapraszamy do kontaktu:
Lidia Jabłońska
tel. kom. 504 253 600
e-mail: lidia.jablonska@delta-iso.pl